Boka rum

Kungsleden går genom Kvikkjokk i sin sträckning mellan Abisko och Hemavan. För den som vill göra en dagstur längs leden kan man välja att gå norrut eller söderut.

Norrut: Leden går genom en fin gammal skog och utsikten är begränsad fram till bron vid Njakakbäcken, sju km från Kvikkjokk. Vid bron öppnar sig ett myrområde och utsikt mot Sarek, Kabla och Tarekaisemassivet. Det är lättvandrat men lite stenigt. En km från Kvikkjokk finns Tingstenen – en plats där man förr höll ting. Där fanns en gång även tingstallen som var full av bomärken. Den brändes ned på då den ansågs hednisk.

Söderut: Leden börjar på andra sidan Kvikkjokksdeltat och dit tar man sig med en båttransport. Utsikten under färden över vattnet mot fjällen som omger deltat är en storslagen upplevelse.

Leden går sedan brant uppför 500 m i ca tre km. Väl uppe öppnar sig en vacker parkliknande björkskog. Landskapet har en speciell karaktär som av många anses som den vackraste delen av Kungsleden. För den som vill gå en längre tur, 12 km enkel väg, kan man gå fram till vattendraget Tsielekjåkk.Storvägen 19, 962 02, Kvikkjokk, info@kvikkjokkfjallstation.se, tel: +46 (0)971 210 22