Boka rum

Kvikkjokk ligger längst in i den Lappländska fjällvärlden - vid vägs ände. Den som söker vildmarken, och naturens absoluta  skönhet, måste besöka Kvikkjokk. I anslutning till Kvikkjokk ligger de två stora nationalparkerna Padjelanta och Sarek som tillsammans med Stora Sjöfallet utgör också världsarvsområdet Laponia som inrättades 1995 av Unesco.

Redan på 1700-talet var Carl von Linné var på upptäcksfärd I Kvikkjokk och talade då om platsens skönhet. Han samlade och klassificerade ortens flora.

1928 byggdes Kvikkjokks Fjällstation och genom åren har Sveriges många svenska storheter besökt denna plats under sina fjällvandringar. Dag Hammarskjöld var där. Författare som Björn-Erik Höijer , Harry Martinson, och Bo Bergman har alla varit där på vandring. Kung Gustaf V var där. Väggarna talar.

I restaurangen serveras under sommarsäsong kvällens tre-rättersmeny och en dryckesmeny som är speciellt framtagen för att passa till den. Det finns även rätter a la carte att välja på. Råvarorna är till stor del lokalt producerade. Vin, öl, snaps och avec finns. 

Vi serverar också dagens lunch, hamburgare, pajer, smörgåsar, kaffebröd och tårtor. Kaffe finns alltid. För den som bara vill njuta av en kall öl finns det flera sorter att välja mellan. 

Under vintersäsongen ebjuds middag a la carte. På eftermiddagen finns även hamburgare, och café. Från eftermiddagen är baren öppen. 

Både vinter- och sommarsäsong serveras en riklig frukostbuffé.

Kvikkjokk Fjällstation är STF-ansluten. Det finns 60 bäddar i två- och fyrbäddsrum i två byggnader, den ena är den timrade ursprungliga anläggningen med öppen spis, trivsamma rum och sällskapsutrymmen.Storvägen 19, 962 02, Kvikkjokk, info@kvikkjokkfjallstation.se, tel: +46 (0)971 210 22