Boka rum

  • Vallespiken

  • SnjerakDeMini

  • Baren

Kvikkjokk ligger längst in i den Lappländska fjällvärlden - vid vägs ände. Den som söker vildmarken, och naturens absoluta  skönhet, måste besöka Kvikkjokk. I anslutning till Kvikkjokk ligger de två stora nationalparkerna Padjelanta och Sarek som tillsammans med Stora Sjöfallet utgör också världsarvsområdet Laponia som inrättades 1995 av Unesco.

Redan på 1700-talet var Carl von Linné var på upptäcksfärd I Kvikkjokk och talade då om platsens skönhet. Han samlade och klassificerade ortens flora.

1928 byggdes Kvikkjokks Fjällstation och genom åren har Sveriges många svenska storheter besökt denna plats under sina fjällvandringar. Dag Hammarskjöld var där. Författare som Björn-Erik Höijer , Harry Martinson, och Bo Bergman har alla varit där på vandring. Kung Gustaf V var där. Väggarna talar.

I restaurangen serveras under sommarsäsong dagens lunch, hamburgare, pajer, smörgåsar, kaffebröd och tårtor. Kaffe finns alltid och för den som bara vill njuta av en kall öl finns det flera sorter att välja mellan. Under vintersäsongen ebjuds enklare a la carte, hamburgare, bar och café under eftermiddagen. Vid middagen serveras kvällens tre-rättersmeny och en dryckesmeny som är speciellt framtagen för att passa till den. Det finns även rätter a la carte att välja på, en rik vin- och ölmeny, snaps och avec. Under morgnarna serverar en riklig frukostbuffé

Kvikkjokk Fjällstation är  STF-ansluten. Det finns 60 bäddar i två- och fyrbäddsrum i två byggnader, den ena den timrade ursprungliga anläggningen med öppen spis, trivsamma rum och sällskapsutrymmen.Storvägen 19, 962 02, Kvikkjokk, info@kvikkjokkfjallstation.se, tel: 0971-210 22